Kortárs francia “mester” a Szépművészetiben

Az új Peugeot 308 SW-vel a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec kiállításán megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón találkozhattunk először. A múzeumi rendtartástól eltérően ezúttal arra bíztattak a szervezők, hogy érintsük meg, testközelből fedezzük fel a kiállított „műalkotást”.

Mint azt Bálint Zsófia, a Peugeot Hungária marketing és PR igazgatója lapunknak elmondta, a márka mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy művészeti értékekkel garantája felül a termékeit. Ezúttal azonban tovább mentek: a 308 SW önmagában is igazi műalkotás, amely meglepő újításaival, dinamikus dizájnjával és átgondolt kialakításával hétköznapi embert és művészt egyaránt megihlet. És természetesen a sikere is inspiráló… De, hogy milyen ötleteket adhat az intuitív iCockpit kezelőfelület, a könnyített karosszéria, a kényelmes ülések, a hatalmas csomagtér, a rengeteg kényelmi extra? Ezt próbálták kideríteni azokkal a felkért művészekkel, akik néhány napig együtt élhettek az új Peugeot modellel. A tervek szerint Kerényi Virág divattervező, Cakó Dániel és Hidvégi Áron képzőművészek, valamint Sárközi Ákos séf őszre Peugeot inspirálta alkotásokat mutatnak majd be a nagyközönségnek. Az Év Autója ihlette céklabonbont mindenesetre már a sajtótájékoztatón is megkóstolhatták az érdeklődők.

Virág nagy autórajongó, és a családjában több Peugeot tulajdonos is van, így nagyon lelkes volt, amikor jellemeznie kellett az új modellt: „Nagyon karakteres, mégis kecses, kicsit sejtelmes autó, és a kollekció, amit tervezni fogok szintén ilyen lesz. Letisztult formákkal, határozott, erőteljes vonalakkal, de közben elegáns motívumokkal készített ruhákban gondolkodom. A kedvencem a lámpa, és a csillogó ledek, ezek biztosan vissza fognak köszönni a modelleken valamilyen izgalmas formában.”

Ákost, a Michelin csillagos Borkonyha séfjét a közelmúltban egy neves életmódmagazin szakmai zsűrije az Év Férfijának választotta. Az Év Férfija – az Év Autója, adta magát, hogy Ákos legyen az új Peugeot 308 egyik nagykövete. Amikor helyet foglalt a vezetőülésben, egyszerűen csak ennyit mondott:
„Akarom. Leginkább az tetszik az autóban, hogy a tetőablak miatt tele van fénnyel, szinte átjárja az egész autót a napfény. Már tudom is, hogy valami provance-i ételkülönlegességet fogok ennek kapcsán készíteni. A műszerfal és az érintőképernyő piros világítása pedig valóban egyedi, mint amennyire egy különleges céklabonbon tud lenni.”

Dániel és Áron a Képzőművészeti Egyetemen barátkoztak össze, és ebből a barátságból született első közös projektjük, a Quartzbox. A két fiatal egy speciális kétrétegű asztalnál dolgozik: Dániel a felső szinten homokanimátorkodik, míg Áron az alsó szinten színes festékekkel és sablonokkal alkot képeket. A különleges produkció a bemutatót természetesen az oroszlános embléma megformálásával zárta. S hogy mit mondtak az autóról? „Az új 308 pedig egyszerűen egy remekmű: kívülről az autó formája letisztult, elegáns, nincs benne semmi túldimenzionálva, kellemes egységében hívja fel magára a figyelmet.”

Tagadhatatlan: a belső tér az innovatív vezetőhely köré szerveződik, amely az intenzív dinamikai élményt garantáló kompakt kormányból, az információk könnyű leolvasása érdekében magasra helyezett műszeregységből, a magas középkonzolból, valamint az ösztönös vezetésre építő, nagyméretű, 9,7 colos érintőképernyőből áll. Az anyagok, a textíliák, valamint az összeszerelés és a megépítés minősége a prémium kategóriás autók világát idézi. A műszerfal borítása teljes egészében puha, a kormánykerék teljes bőr bevonatot kap a második felszereltségi szinttől, az utasteret pedig fekete lakk és selyemfényű krómozott betétek díszítik.
Egyedülálló letisztultságot eredményez a kapcsolók szinte teljes hiánya és a nemes anyagok felhasználása. A hatalmas üvegfelületeken és az impozáns, 1,69 négyzetméteres panoráma üvegtetőn át beáramló fény rendkívül világossá teszi az utasteret.
A tengelytávot a limuzinéhoz képest két lépcsővel, azaz 11 cm-rel meghosszabbították, amit teljes egészében a hátsó tér, elsősorban a lábtér és a csomagtér növelésére használtak fel. A szélesebb hátsó ajtónyílás és a 29 mm-rel hátratolt hátsó üléspad sokkal könnyebbé teszi a beszállást. A csomagtér mérete a kalaptartó alatt mérve 660 liter, a Magic Flat hátsó üléspad rendszernek köszönhetően pedig az üléspad két része azonnal lehajtható a csomagtartó oldalán található fogantyúkkal, s az így előállt sík padlóval máris 1660 literes csomagteret kapunk.
Az új modellváltozat már a bevezetésekor a legújabb generációs, teljesen újfejlesztésű Euro 6 benzin- és dízelmotorok széles választékát kínálja. A benzines kínálatban a teljesítményszintek 130 lóerőtől 155 lóerőig terjednek, az induló CO2 -kibocsátás 109 gramm kilométerenként. A dízelek teljesítménye 92-től 150 lóerőig terjed, CO2-kibocsátásuk nem haladja meg a 111 grammot. Különösen takarékos a hatfokozatú mechanikus váltóval felszerelt új 120 lóerős 1.6l BlueHDi, amely mindössze 3,2 litert fogyaszt vegyes ciklusban, kilométerenkénti 85 gramm-os CO2-kibocsátásával pedig a szegmens bajnoka.
Tóth Gábor Ákos
Fotó: Lengyel Éva, archív

PeugeotA remekművek nem önmagukba zárt dolgok. A kultúra részeivé válnak, és gyakran inspirálnak újabb remekműveket. A Peugeot csapata hiszi, hogy az új Peugeot 308 is megihleti az embereket. Modern műszaki megoldásai, látványos kinézete, újításai lendületet adnak az őket vezető embereknek is, akik merészebb, okosabb, kreatívabb, szellemesebb, látványosabb dolgokkal gazdagíthatják a világot. Kampányuk arra szeretné felhívni a figyelmet: új autójuk nem csupán egy gépjármű. Az Év Autója tökéletes társ, inspirációforrás, múzsa is egyben.